WOZ-cap: wat zijn de gevolgen?

  • 9 maanden geleden
  • 1
Binnenhof Den Haag

Het kabinet start binnenkort met een stelselwijziging die voor veel vastgoedbeleggers grote gevolgen zou kunnen hebben. Wat is het effect wanneer de WOZ-waarde minder gaat meetellen voor de bepaling van de huurprijs?

Wat is de situatie?

In de grotere Nederlandse steden zoals Amsterdam was het tot voor kort nog mogelijk om kleinere appartementen goed te verhuren in de vrije sector. Het kabinet wil hier met de WOZ-cap verandering in brengen. Om de stijgende huren in te dammen en huurwoningen betaalbaarder te maken laat het kabinet de WOZ-waarde nog maar voor maximaal 33% meetellen in de huurpuntentelling. Dit kan voor beleggers in de grote steden al snel negatief uitpakken. Woningen die voorheen in de vrije sector vielen kunnen na ingang van deze maatregel zomaar terugvallen naar de gereguleerde huursector.

Wat kan je als belegger hier aan doen?

Er zijn verschillende punten die je kan aanpakken als eigenaar om dit te voorkomen. Zo kun je proberen het energielabel te verbeteren door bijvoorbeeld nieuwe kozijnen te plaatsen, maar ook minder drastische verbouwingen kunnen al helpen zoals het aanpakken van een keuken of badkamer.

Meer vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact op!

Compare listings

Vergelijken